לחשוב מחוץ לקופסה!

contact@sud.co.il, 054-555-31-30, 03-620-08-11

אלכס כהן

עורך הדין ונוטריון

עורך דין אלכסנדר כהן מתמחה בארבעת התחומים העיקריים של המשפט: פלילי, משפחה, הגירה ותביעות כספיות. באתר מערכת בתי המשפט של מדינת ישראל תוכלו למצא מאות פסקי דין של המשרד, שפורסמו על ידי מדינת ישראל.

במשרדי תמיד תקבלו ייצוג אישי, סודי ומקצועי. ניתן לפנות במייל, סקייפ, או ישר לטלפון הנייד שלי, של המתמחה או למשרד.

עו'ד אלכסנדר כהן מכהן כשופט בבית הדין העליון של האיגוד הישראלי לשחמט.

צור קשר

 

פרטי קשר ושעות הפעילות


  • טלפון במשרד: 03-620-08-11
  • מס' סלולארי: 054-555-31-30
  • דואר אלקטרוני: contact@sud.co.il

אנו נשמח לעמוד לשירותכם בימי א' עד ה' החל משעה 8:30 בבוקר.
אנו מבקשים לתאם את הפגישה בטלפון בטרם הגעתכם.

משרדינו ממוקם בבית אל על ברחוב בן יהודה 32 בתל אביב.

להלן רשימת התחבורה באיזור:

קווי 104, 204 מתחנה מרכזית ומרכבת ההגנה, תל אביב. קו 4 ומונית שירות קו 4 מתחנה מרכזית, תל אביב.

קוי 4, 104, 204 ממסוף רידינג, תל אביב. חניון: ניתן לחנות בחניון "אחוזת החוף" הממוקם בצידו האחורי של הבניין.

הכניסה לחניון מרח' בוגרשוב 14, תל אביב. חניון מספק הנחה של 75% ממחיר החניה לתושבי העיר.


 

מאמרים

הסדרת מעמד לבן זוג זר הנשוי לישראלי

העולם היום הוא כפר גלובאלי אחד גדול. האינטרנט יוצר קשרים בין אזרחים ממדינות שונות, טיסות בין מדינות הם דבר של מה בכך. כך האפשרות ליצירת קשרים רומנטיים בין אזרחים ממדינות שונות קיימת, וזו אפילו תופעה שכיחה. במדינת ישראל, שמעוניינת שרוב אזרחיה יהיו יהודים, הדבר מעמיד אתגרים לא פשוטים בפני משרד הפנים. במידה של צדק, קיים חשש, מהגירה תחת מסווה של זוגיות וקשרים רומנטיים, כשלמעשה מדובר בקשרים פיקטיביים, תופעה שקיימת בכל העולם. מצד שני המשרד לא יכול לשלול מאזרח ישראלי להינשא, או לחיות בזוגיות עם בן זוג זר, כאן בישראל.

הסדרת מעמד לבני זוג זרים הנשואים לאזרחים ישראלים


כאשר אחד מבני הזוג הוא אזרח זר, הדרך הטובה ביותר כדי לזכות בסופו של דבר באזרחות ישראלית היא עריכת נישואין אזרחיים בחו"ל. כאשר טקס הנישואין נערך בחו"ל תהליך הסדרת המעמד של בן הזוג הזר אורך בין 4 ל- 5 שנים, שבסופם הוא יקבל תעודת זהות, כאזרח לכל דבר. כאשר טקס הנישואין ייערך בישראל, הסדרת המעמד של בן הזוג הזר תארך כשש שנים. בסופו של דבר יינתן לבן הזוג מעמד תהליך קבלת האזרחות של בן הזוג הזר מתחיל מיד לאחר הנישואין. על בני הזוג להגיע יחד למשרד הפנים, כשבידיהם המסמכים והאישורים, שמעידים על קיום קשר נישואין ביניהם: תעודת נישואין, הסכם ממון, מגורים משותפים וכו'.

בני הזוג יעברו תשאול, בו ינסו פקידי משרד הפנים לבחון, אם אכן מדובר בנישואין אוטנתיים. לעיתים התשובות שמספקים בני הזוג למתשאל סותרות או אינן תואמות. במקרה כזה הבקשה עלולה להיפסל.
אם בני הזוג הצליחו לעבור את התשאול ובחינה נוספת, יקבל בן הזוג אשרת ב/1, שתקפה לשנה. בשלב הבא יערוך משרד הפנים לבני הזוג בדיקת מרכז חיים, כנות קשר והמשך קיום חיים משותפים. אם הבן זוג הזר אינו מסוכן פלילית או ביטחונית, והדרכון הזר שלו בתוקף למשך שנתיים לפחות, הוא יקבל אשרת שהיה לשנה. בתום השנה, יעברו בני הזוג מבדקים דומים ובן הזוג הזר יקבל אשרת שהייה לשנה נוספת. בתום שלוש שנים יוגדר בן הזוג כתושב ארעי, ויקבל אשרה מסוג א/5 לשנה. מדי שנה הוא יגיע למשרד הפנים לקבלת האשרה של תושבות ארעית, עד לקבלת האזרחות, או תושבות הקבע.

חוק השבות


כאשר בן הזוג הוא אמנם אזרח של מדינה זרה, אך הוא יהודי, או שיש לו קשר דם לדת היהודית, על-פי הגדרת חוק השבות, אז הוא הופך לאזרח ישראלי, מיד עם הגשת בקשה, ואף מקבל זכויות רבות כעולה חדש. זאת בתנאי, שאינו מהווה סכנה ביטחונית או בריאותית לציבור בארץ. חוק השבות מבקש לעודד יהודים לעלות למדינת ישראל, על-מנת להבטיח בה רוב יהודי, וכיוון שמדינת ישראל מוגדרת, כבית לאומי לעם היהודי.

ההבדלים בין אזרחות ישראלית לתושב קבע


זכויות תושב הקבע זהות בתחומים רבים לזה של אזרח. תושב הקבע זכאי לכל הזכויות הסוציאליות לפי חוק הביטוח הלאומי, וכן לביטוח בריאות ממלכתי. יש לו זכות הצבעה בבחירות המוניציפליות, אך אין לו זכות לבחור ולהיבחר לכנסת. מעמדו כתושב קבע אינו מועבר לילדיו באופן אוטומטי, כמו אזרחות שעוברת מהורים לילדים. תושב, שנישא למי שאינו תושב צריך לבקש עבורו בקשה לאיחוד משפחות. תושב קבע לא יכול לחזור לישראל לאחר כמה שנות שהות בחו"ל, כיוון שתוקף מעמדו פג.

תושב קבע אינו זכאי לדרכון ישראלי, אלא ל"אישור מעבר".
שלילת מעמד של תושב קבע היא קלה לביצוע ביחס לביטול אזרחות.
חובותיו של תושב קבע זהות לחובותיו של כל אזרח ישראלי.

תהליך גירושין מבן זוג זר, הנמצא בחו"ל, כולל תרחישים שונים. למשל, זוג מעורב שחי בחו"ל. בת הזוג הישראלית לוקחת את הילדים ומגיעה לארץ. הבעל מגיע לארץ וכאן הוא מוצא תביעה לגירושין וצו עיכוב יציאה מן הארץ. במקרה כזה הוא עלול למצוא את עצמו מאשר את הגירושין, ונותן גט (במקרה הצורך), מתוך סחיטה. יתכן ואם ישאיר ערבויות כספיות גבוהות יוכל לעזוב את הארץ לפני מתן הגט, אבל הדבר אינו מובטח, בגלל החשש, שישאיר את אשתו עגונה.

במקרים רבים, יש צורך להגיש תביעה להגיש תביעה נגד בן זוג זר הנמצא בחו"ל. במקרה כזה התובע צריך לבקש מבית המשפט אישור המצאה מחוץ לתחום, שמטרתו להודיע לבן הזוג על התביעה, ולאפשר לו להגן על עצמו. במסגרת הגשת הבקשה יש להודיע לבית המשפט את כתובת הנתבע, וכן את הדרך בה התביעה תישלח אליו. בית-המשפט מכיר בקושי של הנתבע להגיע לארץ ויהיה נכון במקרים מסוימים לקיים דיון אחד או שניים בנוכחות העורך דין המייצג בלבד. לאחר מכן יצטרך הנתבע להגיע לארץ. לקראת הגשת התביעה תעלה השאלה, מה קורה כאשר הדין במדינה הזרה שונה מהדין בישראל, ועל-פי איזה דין תוכרע התביעה. לכן בתביעות מסוג זה רצוי לפנות לעו"ד, או למשרד עו"ד שמתמחה בדיני משפחה ובחוק הבינ"ל.

נישואים אזרחיים בחו"ל


מדינת ישראל איננה מכירה בנישואין אזרחיים שמתקיימים בארץ. לפיכך, אין זה משנה אם בני הזוג מעורבים (יהודי ישראלי ואזרח זר), או ששניהם יהודים. משרד הפנים מכיר רק בנישואין אזרחיים שמתקיימים בחו"ל. רוב הישראלים בוחרים להינשא בקפריסין או בפראג, שהם יעדים קרובים ואטרקטיביים, כדי לחגוג את האירוע. על-מנת להירשם כנשואים בחו"ל עליהם להביא עימם מסמך של תמצית רישום ממשרד הפנים הישראלי, שיכלול את מצבם המשפחתי. המסמך צריך להיות מתורגם על-ידי נוטריון. בנוסף הם צריכים להצטייד בדרכון בתוקף, שתי תמונות, אישור ממקום העבודה וכרטיסי טיסה. כל המסמכים צריכים להיות חתומים בחותמת אפוסטיל אצל נוטריון. במדינות מסוימות יידרשו בני הזוג להציג כשרות לנישואין מישראל. בסיום הטקס יקבלו בני הזוג תעודת נישואין מקורית, חותמת אפוסטיל ואישור מטעם הקונסוליה הישראלית.

התרת נישואין אזרחיים


רבים מהישראלים היהודים, שבחרו להינשא בנישואין אזרחיים, יופתעו לגלות שהתרת הנישואין עוברת בבית הדין הרבני, אשר צריך לאשר לבית המשפט לענייני משפחה את הגירושין.במקרים בהם בני הזוג מעורבים, התרת הנישואין מתבצעת בבית המשפט לענייני משפחה. גירושין בחו"ל, במדינה בה נישאו עלולים לעורר קשיים בישראל.

האם זוגות מעורבים יכולים להתגרש בבית דין רבני בהסכמה?


במקרה ובני הזוג מעורבים, האפשרות היחידה שעומדת לרשותם היא גירושין בבית המשפט לענייני משפחה.

נוטריון בתל-אביב


נוטריון בתל-אביב נדרש להיות זמין ללקוחות מהרגע להרגע. תל-אביב היא מרכז העצבים של מדינת ישראל, וממוקמות בה השגרירויות ונציגויות המדינות השונות. מרכז העסקים של המדינה ממוקם וגם הנהלות ארגונים ועמותות שונות נמצאים בתל-אביב. למשרדי הממשלה אמנם סניפים בכל הארץ, אך מרכז הפעילות של כל משרד ומשרד מתבצע בתל-אביב. לכן, בכל יום מגיעים תושבי פריפריה רבים למשרדי נוטריון בתל-אביב, במסגרת הטיפול שלהם בנושאים שונים, שניתנים לטיפול רק בתל-אביב. זו הסיבה לצורך של נוטריון בתל-אביב להיות נגיש וזמין בכל עת. התעריף שעל-פיו עובד נוטריון בתל-אביב, זהה לתעריף שבו עובדים הנוטריונים ברחבי הארץ, ונקבע על-ידי משרד המשפטים. לא ניתן לחרוג מתעריף זה.

בעולם, שהוא כפר גלובלי האפשרות להכיר בת או בת זוג מחוץ לישראל, שאינם יהודים, שכיחה. לצד התאהבויות ורצון כן של רבים להקים משפחה או חיי זוגיות מחייבים (ידועים בציבור), רבים אחרים, בעיקר ממדינות בהן יש מצוקה כלכלית, מנסים להגיע לישראל ולקבל אשרת שהייה ואפילו אזרחות על-ידי נישואין פיקטיביים, או הסכמי חיים משותפים, שאין מאחוריהם דבר.
משרד הפנים מערים קשיים רבים בדרך לקבל האשרה, בדיוק כדי להבטיח שמדובר בזוגיות אמיתית. יש אומרים שהמדיניות קשה מדי.

הסדרת מעמד לבת זוג זרה


הסדרת מעמד לבת זוג זרה בישראל, שיאפשר לה אשרת עבודה וזכויות סוציאליות יכולה להיעשות באחת משלוש האפשרויות הבאות:

  1. נישואין – להינשא לבת הזוג הזרה בחו"ל ולפעול להסדרת המעמד כזוג נשוי. תהליך זה אורך בין 4 ל- 5 שנים, ובסופו תקבל בת הזוג תעודת זהות, כאזרחית לכל דבר.

  2. להינשא בנישואין אזרחיים, מבלי לצאת מהארץ לצורך טקס הנישואין. לאחר מכן לפעול להסדרת מעמד בת הזוג. תהליך זה אורך כ- 6 שנים. בסיום התהליך תינתן לבת הזוג הזרה תושבות קבע.

  3. האפשרות השלישית היא לחיות "כידועים בציבור", בבית משותף עם משק בית משותף ורצוי הסכם חיים משותפים. תהליך הסדרת מעמדה של בת הזוג הזרה במקרה של ידועים בציבור אורך כ- 7 שנים, כשבסיומו היא תקבל תעודת תושבות קבע.


ידועים בציבור


ידועים בציבור הם בני זוג שמקיימים מסגרת חיים משותפת, תחת קורת גג אחת ומשק בית משותף. במהלך השנים יותר ויותר זכויות של זוג נשוי הופכת גם לנחלתם של הידועים בציבור. ידועה בציבור, שאינה יהודיה לא תוכל לקבל אזרחות ישראלית, אלא מעמד של תושבות קבע. הבדל מהותי בין זוג נשוי לידועים בציבור הוא בחובת ההוכחה במשרד הפנים. לעומת הזוג הנשוי שצריך להציג תעודת נישואין בלבד, ידועים בציבור צריכים להביא עדים שמכירים היטב את אורח חיי הזוג ויוכלו להעיד, שהם בני זוג, שחיים על-פי הגדרות שנקבעו. אחת הדרכים להתגבר על מכשול זה היא בחוזה נישואין, או בהסכם חיים משותפים.

אשרה לבת זוג זרה בנישואים לישראלי


כדי לקבל אשרה לבת הזוג הזרה, על בני הזוג לגשת יחד למשרד הפנים בצירוף מסמכים רבים, אשר לחלק גדול מהם נדרשים אישורים שונים, כמו תעודת נישואין או מסמך המציג חיים משותפים ועוד. במעמד הצגת המסמכים הדרושים, עוברים בני הזוג תשאול, שמוגדר על-ידי מי שחווה את זה כחקירה צולבת. מטרת התשאול היא לבחון את כנות הקשר בין בני הזוג. לעיתים תשובת בין הזוג האחד אינה תואמת את זו של בת הזוג השני. על רקע זו בקשת אשרה יכולה להיפסל.

אזרחות ואשרות בישראל לבני זוג


במידה ובני הזוג עברו את שלב התשאול ובחינה בקרב גורמים נוספים, תקבל בת הזוג אשרת ב/1, שתוקפה שנה. בתום השנה, תיערך לבני הזוג בדיקת מרכז חיים, כנות קשר והמשך קיום חיים משותפים. במידה ואין מניעה בטחונית או פלילית והדרכון הזר בתוקף למשך שנתיים לפחות, יוארך תוקף האשרה לשנה נוספת. פרוצדורה זו נמשכת עד 3 שנים. לאחר מכן ישודרג מעמד בת הזוג הזרה לתושבת ארעית מסוג א/5 לשנה. פרוצדורה זו תחזור על עצמה מדי שנה, עד לקבלת התושבות/ אזרחות.

סמכויותיו משרד הפנים במתן אשרה לבת זוג זרה


החוק מקנה לשר הפנים את הסמכות למתן אשרות ורשיונות שהיה בישראל. ההחלטה אם לאשר או לא לאשר לאדם מסוים אשרת כניסה לישראל ושהיה בה נתונה לשיקול דעתו של השר. יחד עם זאת שיקול הדעת של שר הפנים בעניין חוק הכניסה לישראל נתון לביקורתו של בית המשפט. בת זוג זר, שפונה למשרד הפנים, תקבל אשרת שהייה ועבודה למשך ששה חודשים. בתום תקופה זו היא תוכל להתחיל בתהליך קבלת אזרחות, או תושבות. זאת בתנאי, שאינה נחשד בזוגיות פיקטיבית, או שקיימת מניעה בטחונית או פלילית לאשר את בקשת/ה.

אני ממליץ לשתוק.
רק במקרה שאין לכם כל ספק שאין לכם כל קשר לנושא החקירה. אם אין לכן כל קשר לנושא, מייד תתנו את הגרסה.
אם דיברת עם השוטר במשך שעות, ומסרתם את כל מה שידעת, ולשאלה מסויימת העדפת שלא להשיב, במשפט, אם יבוא, תוצג כמי שנמנע מלהשיב לשאלות החוקר, ולא משנה אם זה רק שאלה אחת מתוך 100, וזה ישמש נגדך כאילו לא השבת למאה אחוז משאלות.

תרגום נוטריון


תרגום מסמכים נוטריוני, הינו תרגום מסמך משפת המקור שבו נכתב לשפה אחרת. חתימת הנוטריון מאשר שהתרגום תואם את השפה המקורית, והמתרגם שולט בשתי השפות, על-מנת שניתן יהיה לעשות שימוש במסמך במדינה בה שפת התרגום היא השפה הרשמית.
המסמכים להם נדרש תרגום נוטריוני כוללים תרגום תעודות על השכלה (בגרות, לימודים אקדמיים וכו'), תעודת יושר, תרגום תמצית רישום, תעודות בנושא מעמד אישי (נישואין וגירושין) תעודת לידה ותעודת פטירה, תעודת זהות, מסמכים משפטיים (פסקי דין, הסכמים, תקנון חברות וארגונים, רישיונות מחו""ל ועוד).
אישור תרגום של נוטריון כולל את המסמך בשפת המקור ואת התרגום למסמך. כאשר מתורגמן חיצוני עורך את התרגום נדרשת הצהרה שלו, שהוא שולט בשתי השפות. כל המסמכים נכרכים יחד בסרט הנוטריון ונחתמים בחתימת הנוטריון, חותמת וחותם הנוטריון. לעיתים נדרש אישור אפוסטיל, כדי לתת לאישור הנוטריוני תוקף רשמי גם בחו""ל.

תרגום מסמכים משפטיים


תרגום מסמכים משפטיים, חייב באישור נוטריון. המדובר בתרגום מסמך משפת המקור שבו נכתב לשפה אחרת. חתימת הנוטריון מאשר שהתרגום תואם את השפה המקורית, והמתרגם שולט בשתי השפות, על-מנת שניתן יהיה לעשות שימוש במסמך במדינה בה שפת התרגום היא השפה הרשמית. תרגום נוטריון נדרש לסוגים שונים של מסמכים, כמו: תרגום תעודות על השכלה (בגרות, לימודים אקדמיים וכו'), תעודת יושר, תרגום תמצית רישום, תעודות בנושא מעמד אישי (נישואין וגירושין) תעודת לידה ותעודת פטירה, תעודת זהות, מסמכים משפטיים (פסקי דין, הסכמים, תקנון חברות וארגונים, רישיונות מחו""ל ועוד).
אישור תרגום נוטריוני כולל את המסמך בשפת המקור ואת התרגום למסמך. כאשר מתורגמן חיצוני עורך את התרגום נדרשת הצהרה שלו, שהוא שולט בשתי השפות. כל המסמכים נכרכים יחד בסרט הנוטריון ונחתמים בחתימת הנוטריון, חותמת וחותם הנוטריון. לעיתים נדרש אישור אפוסטיל, כדי לתת לאישור הנוטריוני תוקף רשמי גם בחו""ל.

צוואה בתל-אביב


כמעט בכל עיר או יישוב קיימים נוטריונים. הם נתונים לפיקוח, כך שכולם פועלים בהתאם לתקנות ולמחירון, שמנפיקה וועדה מיוחדת לענייני נוטריונים במשרד המשפטים. לכן אין צורך להגיע לתל-אביב במיוחד בשביל עריכת צוואה.

מתי לערוך צוואה


רבים נוטים לדחות את מועד עריכת הצוואה, כי המוות רחוק ו""יהיה בסדר"", ואיך שהוא הנושא נדחק למקום האחרון בסדר העדיפויות.

חשוב לזכור כמה דברים:


• כחלק מהדאגה לילדים, חשוב להשאיר צוואה מסודרת, כדי להקטין סיכוי למריבות וחיכוכים.
• כדאי להקדים את נושא עריכת הצוואה. אמנם תוחלת החיים עלתה, אבל איש אינו יודע מתי יגיע יומו.
• אין לנו שליטה על מצבינו הרפואי, הפיזי והנפשי. אנחנו מקווים, שנזכה לחיים ארוכים ולבריאות, אך זה דבר שלא ניתן להבטחה. לכן, אנחנו עלולים להיקלע למצב של חוסר כשירות משפטית לערוך צוואה. במצב זה יתכן, ורצוננו להתנהלות הירושה, עליה שקדנו כל חיינו, לא ימומש.

ייפוי כח הוא מצב בו אדם מקנה לאדם אחר את הזכות לבצע בשמו פעולות משפטיות שונות. כאשר מדובר בפעולות, שרק עו""ד רשאי לעשות, חייב האדם לחתום על ייפוי כח לעורך דין.

תוכן חדש

  • תקנות הנוטריונים - שכר שירותים

       תקנות הנוטריונים (שכר שירותים), תשל"ט1978-   בתוקף סמכותי לפי סעיף 46...

  • AtricleHe11

    כללי לשכת עורכי-הדין (התעריף המינימלי המומלץ), התש"ס-2000 1 בתוקף...

  • AtricleHe13

    הנני תושב תל אביב, גדלתי בראשון לציון, עוד בתיכון רציתי להיות עורך...

  • AtricleHe14

    הנני תושב תל אביב, גדלתי בראשון לציון, עוד בתיכון רציתי להיות עורך...

  • על עצמי

    אלכס כהן, עו"ד ונוטריון, פוליטיקאי ישראלי, דובר רוסית. ״...לדעתי...

  • אודותיי

    הנני תושב תל אביב, גדלתי בראשון לציון, עוד בתיכון רציתי להיות עורך...

  • אלכס כהן, עו"ד ונוטריון

    אלכס כהן, עו"ד ונוטריון, בוגר המכללה למנהל במסלול משפטים, הינו בעלים של...

  • התעריף המינימלי המומלץ

    כללי לשכת עורכי-הדין (התעריף המינימלי המומלץ),  התש"ס-2000 1 בתוקף...

  • אני ממליץ לשתוק

    אני ממליץ לשתוק.רק במקרה שאין לכם כל ספק שאין לכם כל קשר לנושא החקירה. אם...

  • AtricleHe22

    תעריפי נוטריון הם לפי שכר שירותי נוטריון קבועים, המחייבים כל נוטריון הפועל...

הדפסה

חדשות

  • ארה"ב: נציבות התקשורת הפדרלית החליטה על ביטול כללי ניטרליות הרשת

    נציבות התקשורת הפדרלית בארצות-הברית (Federal Communications Commission - FCC), הנשלטת כעת בידי רפובליקנים, החליטה ברוב קולות לבטל את תקנות ניטרליות הרשת שהתקינה בשנת 2015, בתקופת ממשל אובמה. הכללים, שדומים להם הונהגו גם בארץ, נועדו לחייב ספקיות גישה לרשת לנהוג באופן שווה בכל תעבורת הרשת, ללא הגבלות, הכבדות, או התערבות בשימושים ולאסור על פעולות כגון הגבלת רוחב-הפס ליישומים ואתרים שכרוכים בתעבורת נתונים נרחבת...

  • אירופה: טיוטת הנחיה על עיקרון ה'הסכמה' לפי התקנות החדשות על הגנת מידע (GDPR)

    פאנל הרגולטורים האירופאים לפרטיות (Article 29 Working Party) פרסם להערות הציבור טיוטת הנחיה בעניין עיקרון ההסכמה (Consent) תחת משטר הגנת הפרטיות החדש (General Data Protection Regulation - GDPR) הצפוי להכנס לתוקפו במאי 2018. טיוטת ההנחיה מבהירה את התנאים הדרושים על מנת שהסכמת נושא המידע (Data Subject) תחשב לעילה משפטית כשרה לעיבוד מידע אישי:

    1. חופשיות ההסכמה - הסכמה צריכה להינתן מתוך בחירה חופשית אמיתית המאפשרת לנושא המידע...
  • בית המשפט הורה לפייסבוק להחזיר את "סטטוסים מצייצים"

    בית המשפט המחוזי בתל-אביב הורה היום לפייסבוק להחזיר לאוויר את העמוד "סטטוסים מצייצים", שלוש שנים לאחר שהסירה אותו באופן חד-צדדי. השופט רחמים כהן קבע כי פייסבוק תציב מחדש את העמוד עד ליום א' הקרוב וכן תשלם לתובעים, מפעילי העמוד אבי לן וזוגתו עדי בנטוב-סילשי, הוצאות משפט ושכר-טרחת עו"ד בסך 250,000 ש"ח.

    פייסבוק הסירה את העמוד, שמנה כ-700,000 עוקבים...

  • טייואן: קנס לבנק מקומי בשל פריצת האקרים למערכות שלו המשמשות לסליקת SWIFT בינלאומית

    קנס של רבע מיליון דולר אמריקאי הושת על בנק מקומי בטייוואן (הבנק הבינלאומי למזרח הרחוק - Far Eastern International Bank), לאחר שבאוקטובר השנה התגלה כי האקרים פרצו למערכות המשמשות בבנק לצורך סליקה במנגנון הבינלאומי SWIFT (מסלקה בינלאומית המשמשת להעברת כספים ומידע בין בנקים ומוסדות פיננסיים (בארגון חברים למעלה מ-11,000 מוסדות פיננסיים ביותר מ-200 מדינות). הפריצה הביאה לגניבה של כשישים מיליון דולר...